In Amsterdam woonde ik in een klein huis. Toen mijn vriendin bij me introk hadden we ruimte nodig. Hiervoor heb ik een hoog bed ontworpen en gemaakt waaronder zeer veel spullen konden worden opgeslagen.
In onze bijkeuken stond een oud deel van de oorspronkelijke keuken uit het huis. De maten waren echter zodanig dat ik ik deze kast er uit heb gesloopt. Hierbij bleek de kast aan de onderkant behoorlijk verrot te zijn.
Het was wel de bedoeling dat er weer een kast kwam in de bijkeuken. Eentje waar ook de wasdroger en wasmachine in geplaatst konden worden. Van de oude kast had ik de deuren van de bovenkast nog wel bewaard evenals de ontwerpdetails.
Een hele nieuwe kast is ontstaan met veel meer opbergmogelijkheden. Uiterlijke details zijn weer terug gekomen. Het resultaat mag er wezen.
Lange tijd zijn we op zoek geweest naar een aanhanger voor het camperen met de mogelijkheid om de achterklep open te gooien waarbij de keuken er uit zou kunnen worden getrokken. Uiteindelijk hebben we een daxara 168 gekocht. Ook vanwege de afmetingen, de vergrote Zilvermeeuw van de Waard moest er namelijk goed in, en de sterk uitziende V-dissel. Ik heb een keukenblok hiervoor gemaakt.
Voor de afmetingen is uitgegaan van de breedte van de aanhanger, de afmetingen van onze kookplaat en de beschikbare bakken van de IKEA. Het keukenblok moest er door twee personen vanaf de zijkant uitgehaald kunnen worden en is daarvoor 14 cm smaller dan de binnenzijde van de aanhangerbak. Het keukenblok heb ik van betonmultiplex gemaakt. Dit is watervast en makkelijk schoon te maken. De verbindingen heb ik met deuvels gemaakt en meubelschroeven zodat indien nodig het blok nog eens uit elkaar kan worden gehaald. Het blok staat nu vast in de aanhanger. Omdat ik niet in de aanhanger wil koken vanwege de vettigheid die bij het eten bereiden in de bak komt wil ik het blok uitschuifbaar maken zodat de aanhangerkap voor het koken dicht kan. Ook wil ik het blok voorzien van instelbare poten zodat het blok ook zonder aanhanger gebruikt kan worden en op oneffen grond geplaatst kan worden.
Ik hou van lekker koken. Genieten van lekkere gerechten en ontspannen bereiden van gerechten.
Voor de buitenkeuken maakte ik jaren lang gebruik van de Weber Smoking Joe. Deze had ik al in Amsterdam en was ontzettend handig om ook mee te nemen naar het park. Sinds 2023 maak ik gebruik van een Kamado van “The Bastard”.
De Kamado moest ook op een onderstel komen. Dit onderstel heb ik gemaakt van 60x60 stalen kokers. Nadat ik alle delen op maat had gemaakt heb ik alles met TIG lassen vastgezet. Daarna is alles met MIG afgelast.
Uiteindelijk heb ik het staal in zwart laten poedercoaten via JML Metaal.
Voor de bladen heb ik frans eikenhout gebruikt. Het gat waar de kamado instaat heb ik eruit gehaald door eerst een gat met een decoupeerzaag aan te brengen en vervolgens met de frees afgewerkt. Als laatste heb ik het eikenhout geïmpregneerd zodat dit ook tegen water kan.
Voor thuis heb ik een aantal meubels gemaakt. Dit omdat het meubelstuk dat ik graag had gehad niet op de markt was, omdat ik deze te duur vond en omdat het maken ervan gewoon leuk is.