Creaties

Ik vindt het leuk om dingen te maken. Hierbij combineer ik graag het maken van dingen met mijn handen af met het bedenken van oplossingen.

Eigenlijk zijn al mijn creaties een mengeling van het werken met mijn handen en met mijn hoofd. In mijn werkplaats hou ik mij bezig met het maken van technische machines waaronder stoommachines,. Het komt regelmatig voor dat ik iets verzin en dat anderen het ook op die manier doen of blijkt het dat het een manier is waar anderend nog niet eerder over nagedacht hadden en een unieke oplossing biedt.

De combinatie is volgens mij goud waard. Als ik wat bedenk met mijn hoofd, weet ik direct een link te maken met of het maakbaar is. Daarbij is het leuk om dingen die eerst onmogelijk lijken toch op een of andere manier op te lossen.

Op deze site vindt je een greep uit mijn creaties.

Toen ik in 2000 in Amsterdam kwam wonen wou ik mezelf een huis gaan kopen. Ik heb veel huizen bekeken, maar er was altijd wel iets aan een huis dat me niet beviel. In 2001 vond ik een huis in Amsterdam Oud West. Ik vond dit een leuke buurt, maar het huis wat ik vond was een behoorlijk bouwval. Ik zag dit echter als een kans. Een kans om een leuk huis te krijgen in een leuke buurt in Amsterdam. 

In Doorn hebben we weer een oud huis. Deze keer was het al grotendeels verbouwd, maar er blijven altijd wensen over.

Toen ik in Eindhoven op kamers ging wonen, bouwde ik mijn eerste meubels. Het waren een paar kasten die bij mijn bureau pasten met het softline systeem van Jewe. Op het moment dat ik in Amsterdam ging samenwonen moest er een oplossing gevonden worden voor alle spullen. Ik heb toen een hoog bed gemaakt met allemaal vernuftige laden. Het nachtkastje en de lade voor de schoenen vielen hierbij vooral in het oog.

 

 

Op de MTS kreeg ik mijn eerste programeerlessen. Dit was destijds in basic op een Apple machine. We kregen allemaal eenvoudige programmeeropdrachten, maar ik creeerde een eigen opdracht en wel een programma waarmee ik voedingen kon doorekenen om te bepalen welke capaciteiten en speoeln ik nodig had.

Op de HTS ging ik programmeren in Pascal en in Assembly. Op basis van de Pascal kennis heb ik een eigen simulatie programma geschreven voor mijn afstuderen, heb ik een adminstratie programma geschreven voor mijn cassettebandjes en heb ik een facturatie programma geschreven voor de ijzerwarenwinkel.

Bij de introductie van de windows machines ben ik programmas' gaan schrijven in Delphi en VBA voor applicaties. Voor mijn werk als productontwikkelaar elektrische aandrijfsystemen heb ik ook programma's geschrevn in C en weer in assembler taal.

Om mijn financien meer inzichtelijk te krijgen heb ik een programma geschreven die mij hielp om uitgaven te categoriseren. Tegenwoordig worden dergelijke programma's door de banken aangeboden en is dit niet meer nodig.

Op het werk maak ik tegenwoordig de nodige tooling. Tooling om methodieken te borgen en zodoende de opgedane kennis te borgen.

Als kleine jongen kwam ik in aanraking met modelbouw. Bij de bezoeken aan park Nienoord waar jaarlijks een vaarevenement plaatsvindt in de vaarvijver zag ik ook stoomtreinen rijden. Vooral al die bewegende delen en de geur van kolen en stoom vond ik intrigerend.

Toen ik een jaar of 16 was kocht ik mijzelf van mijn eigen verdiende geld van krantenlopen en een baantje bij de ijzerwarenwinkel een kleine draaibank. Het doel hierbij was een stoommachine te bouwen.

Echter de beschikbaarheid van materialen leidde ertoe dat ik niet veel heb kunnen bouwen. Het enige dat ik toen gebouwd heb, was een kleine oscilerende machine. Door andere interesses verwaterde deze hobby tot een aantal jaar geleden.

Inmiddels woonden we in een huis met een schuur. Na de eerste grote slagen aan het huis kocht ik me een grotere draaibank. Vanaf dat moment ben ik weer met veel plezier aan de slag gegaan. Als eerste heb ik een Stuart H10 afgemaakt. Ondertussen sloot ik me aan bij modelbouwclub NVM Utrecht en stoomclub Radingspoor. Het doel hierbij was om ervaring van anderen te gebruiken om betere modellen te maken, Ondertussen hebben de lidmaatschappen mij ook de contacten voor het verkrijgen van materialen opgeleverd en lever ik ook de nodige bijdragen aan de modelbouw hobby van anderen.

 

In het begin was mijn doel om een stationaire stoominstallatie te realiseren. Nu heb ik de ambitie om ook een stoomlocomotief op spoor 5" te bouwen. Ik ben nu nog bezig met de tekeningen. De voortgang hiervan kun je volgen via deze website onder de kop stoom, en als er met de bouw begonnen wordt is dit hier ook te volgen.

 

Nadat mijn keuken in Amsterdam klaar had, heb ik me ook wat meer verdiept in koken. Thaise gerechten zijn populair vanwege de snelheid waarmee dit op tafel staat en de eenvoudige ingredienten en eenvoudige pasta's. Gerechten die wat langer duren zijn ideaal voor het ' regenachtig' weekend.