Onderstel Bastard Kamado

Ik hou van lekker koken. Genieten van lekkere gerechten en ontspannen bereiden van gerechten.

Voor de buitenkeuken maakte ik jaren lang gebruik van de Weber Smoking Joe. Deze had ik al in Amsterdam en was ontzettend handig om ook mee te nemen naar het park. Sinds 2023 maak ik gebruik van een Kamado van “The Bastard”.

De Kamado moest ook op een onderstel komen. Dit onderstel heb ik gemaakt van 60x60 stalen kokers. Nadat ik alle delen op maat had gemaakt heb ik alles met TIG lassen vastgezet. Daarna is alles met MIG afgelast.

Uiteindelijk heb ik het staal in zwart laten  poedercoaten via JML Metaal.

Voor de bladen heb ik frans eikenhout gebruikt. Het gat waar de kamado instaat heb ik eruit gehaald door eerst een gat met een decoupeerzaag aan te brengen en vervolgens met de frees afgewerkt. Als laatste heb ik het eikenhout geïmpregneerd zodat dit ook tegen water kan.

 

No module Published on Offcanvas position