Op m'n vijftiende kocht ik van het geld dat ik had verdiend met mijn krantenwijk en mijn zaterdag- en vakantiebaan in ijzerwaren- en gereedschappenzaak van Kaam in Delfzijl mijn eerste draaibank(je) met freeskolom. De EMCO Unimat 3. De draaibank had ik gekocht voor het bouwen van stoommachines en voor onderdelen van mijn modelboten.

In 2016 kocht ik via markplaats een grotere draaibank. De Myford ML7. Met deze draaibank heb ik de  modelstoom hobby weer opgepakt. Op de foto staat deze Myford op een eigen onderstel. Eerrst stond hij bij mij op de werkbank, maar na het nemen van het besluit om een apparte omgeving te creeren  voor de houtbouw, kreeg ik meer ruime voor de machines. Zo is de werkbank weer beschikbaar voor andere dingen.

Maar met een draaibank alleen kun je niet veel. Naast de draaibank heb je ook beitels, meedraaiend center, een vierklauw, een snelwisselbeitelhouder, etc. nodig. Deze collectie heb ik langzamerhand steeds meer uit te breiden.

De spullen heb ik opgeruimd in een oude archiefkast waarbij ik dankbaar gebruik heb gemaakt van bestaande hangmaplades. De hangmaplades hebben randen aan de onderzijde waarop je een plaat hout op kunt neerleggen waarna je mooie opberglades hebt gekregen. Naast de spullen van de draaibank zit hier ook onderdelen van de freesbank, meetgereedschap, draadsnijgereedschap, ruimers en boren in opgeborgen.