De werkbank die ik in mijn werkplaats gemaakt heb is iets meer dan een meter hoog (102 cm). Dit is redelijk hoog, maar in de stuur sta ik graag te werken of of zit ik op een hoge kruk.Dit is wel zo fijn voor m'n rug. Het bijkomend voordeel is dat ik veel ruimte heb om gereedschap onder de werkbank te leggen.

werkbank

Eerst had ik mijn draaibank ook op de werkbank geplaatst, maar met het scheiden van de houtwerkplaats en de stofvrije werkplaats (metaal en andere werkzaamheden) kreeg ik meer ruimte in dit deel. Tegenwoordig staat de Myford ML7 op afzonderlijke tafel.

Onder de werkbank heb ik een lage kast met schuifdeuren geplaatst. Hierin heb ik 6 hangmap lades gemonteerd waarin ik bodems heb gemaakt van 12mm betonplex. Zo heb ik lades met een binnehoogte van circa 6cm waarin ik een heleboel gereedschap voor de draaibank en freesbank kwijt kan. Ook berg ik hierin op meetgereedschap, ruimers, frezen, boren, etc.

In andere bakken die ik van oude meubelpanelen heb gemaakt heb ik al mijn andere gereedschap opgeborgen. Zo heb ik een bak voor steek en ringsleutels e.d., een bak voor boren, een bak voor de haakse slijper, een bak voor de multitool, etc..

Boven de werkbank heb ik een kabelgoot gemonteerd met op verschillende plekken stopcontacten. Als ik iets moet doen op de werkbank heb ik altijd de beschikking over voldoende stopcontacten en bovenop de kabelgoot kan ik veel spullen kwijt.