Programmatuur

Om meer inzicht te krijgen in mijn uitgaven heb ik in 2000 een computerprogramma geschreven die mij hierbij hielp. Destijds haalde ik via de telefoonlijn de mutaties van mijn bankrekeningen op en verwerkte dit automatisch in mijn overzichten.

Op de MTS kreeg ik mijn eerste programmeerlessen. Dit was destijds in BASIC. In die tijd kregen we bij het vak elektronica onderwijs over hoe een voeding te dimensioneren. Ik heb toen al snel hiervoor een programma geschreven.

Op de HTS werd o.a. Pascal en Assembly als vakken gegeven. Ik vond het mooi om ingewikkelde problemen op te lossen met programma's. Naast de verplichte opdrachten bouwde ik al snel mijn computerprogramma om de inhoud van mijn cassettebandjes verzameling met liedjes in op te slaan. Voor mijn afstuderen heb ik een programma geschreven om de regeling van elektronica te simuleren.

Op de universiteit ging ik over naar C. Tijdens mijn afstuderen heb ik ook het nodige in assembler geschreven. In de tijd dat ik ontwikkelaar was bij Eldutronic/Emotron, ging ik verder met C en assembler voor embedded systemen en in Delphi voor PC programma's.

Nu tegenwoordig ben ik veel bezig in Visual Basic voor Applicaties waar ik veel gebruik maak van het object georiënteerd opzetten van programma's. Hiermee maak ik programma's om ingewikkelde berekeningen uit te voeren.

In de tussentijd heb ik al heel wat programma's geschreven. Voor thuis of voor mijn werk. Van sommige programma's zie ik dat ik niet de enige was die het idee had. Een voorbeeld hiervan is mijn bankprogramma waarin ik informatie over afschrijvingen verzamelde en verder verwerkte om inzicht te krijgen waaraan ik mijn geld aan uitgaf.

Hier vindt je van een aantal van mijn programma’s die ik heb geschreven meer informatie.

 Voor het tekenen van mijn stoomketel had ik een tekenprogramma nodig. Ik heb hiervoor geprobeerd een goedkope versie van AutoCad te kunnen aanschaffen, maar dit kon ik niet legaal doen.