In de zomer van 2020 wisten we dat de vakantie er anders uit zou gaan zien ivm COVID-19. Het was wel de bedoeling om onze zinnen te verzetten en ook die van Floris (toen 8). In het begin van zijn vakantie kreeg ik een ingeving om met Floris een echte boomhut te bouwen. Floris had het idee om zijn pallet hut te gaan voorzien van een extra verdieping, waarbij ik dacht: "is dat wel zo verstandig". Bij het zien van zijn boomhut zag ik een groot gapend gat. Een gat om een mooie echte boomhut te bouwen.

De basis werd een grote conifeer van circa 14m hoog bij ons in de achtertuin. Op een hoogte van een tweeeneenhalve meter hebben we een plateau aangebracht bestaande uit balken 2" x 6" met daar bovenop planken. Tussen de planken heb ik een duimstok dikte ruimte gelaten zodat eventueel water goed kan verdwijnen.

De boom bevind zich aan de linkerzijde van het plateau. Door het gewicht van het plateau begon deze wat te zakken. Hiervoor zijn er op de rechter hoekpunten palen van circa 14cm aangebracht die het plateau ondersteunen. In de gron heb ik hiervoor een stoeptegel aangebracht waar de palen opstaan.

Aan de voorzijde en rechterzijde heb ik een hekwerk aangebracht. Hiervoor heb ik als staanders gebruik gemaakt van balken van oude pallets. De reling heb ik gemaakt van boomstammen van een eerder verwijderde conifeer.

Aan de achterzijde heb ik schaaldelen van larix aangebracht. Het dak heb ik uiteindelijk gemaakt van damwandplaten voor het dak. Daaroverheen heb ik een camouflagenet getrokken.