Op de losse kop van mijn Myford ML7 draaibank zit geen diepte meting. Iedere keer wanneer ik een gat op een specifieke diepte moest boren, moest ik in de weer met een meetklok en magneetstatief of moest ik gaan klungelen met een schuifmaat die "real time" de boordiepte in de gaten moest houden. Van een collega modelbouwer had ik een digitale liniaal gekregen die hij niet goed kon gebruiken. Ik zat al een tijdje te denken hoe deze te gaan gebruiken voor een boor diepte meting voor mijn losse kop. Na wat zitten te ontwerpen in OnShape had ik een ontwerp bedacht.

Na materiaal te hebben ingzameld ben ik aan de slag gegaan. Het merendeel van het materiaal is aluminium. Dit is lekker eenvoudig te bewerken. Na het op maat hebben gemaakt van het materiaal met de kotterkop, heb ik de grote gaten gemaakt. Hiervoor heb ik het werkstuk in de onafhankelijke vierklauw gezet en heb ik de gaten met een binnen draaibeitel uitgedraaid. Na het boren van de gaten en schroefdraad te hebben getapt heb ik het in elkaar gezet.

Bij de eerste versie bleek de liniaal te ver uit de opnemer te komen waardoor aan het einde de meting niet correct bleef. Door de meetopnemer naar rechts te verplaatsen is dit probleem opgelost. Over de opnemer heb ik nog een gebogen plaatje aangebracht waar het uitleeskastje op bevestigd kan worden en waar de lange draad achter opgeborgen kan worden.