Sinds we zijn verhuisd in 2012, heb ik ook de beschikking gekregen over meer klusruimte. Eerst werd de klusruimte vooral voor de werkzaamheden aan het huis gebruikt. Zo heb ik oa. de kast voor de bijkeuken en het konijnenhok in de werkplaats gemaakt.

Ik heb de beschikking over twee ruimtes; de voorste en achterste ruimte. Eerst werd de achterruimte gebruikt voor het opslaan van allerlei spullen. Sinds ik mijn stoomhobby weer heb opgepakt, moest er ook ruimte komen voor een draaibank en weer later voor een freesbank. Uiteindelijk heb ik een ruimte gecreëerd voor het redelijk stofvrije werk en een ruimte voor de houtbouw.

 

De werkplaats is voor mij de man cave. Hier kan ik rustig lekker mijn gang gaan. Sinds kort heb ik een man cave voor de metalen spanen en een man cave voor de houten spanen. Deze opsplitsing kwam toen ik mijzelf een Schaublin 13 freesbank had aangeschaft en ik hierin keuzes moest maken. Het fijne hiervan is vooral dat ik een hok heb dat redelijk stofvrij is, wat een stuk fijner werkt. In de tussentijd heeft ook mijn zoon een hoekje in de werkplaats. Hoe de werkplaats nu echter is, wil niet zeggen dat de werkplaats over een tijdje er nog steeds hetzelfde uitziet. Dit wordt met name beivloed door de toekomstige klussn en de toekomstige gereedschappen.