Van kleins af aan fascineerd techniek me. In mijn jeugd heb ik heel wat gesleuteld aan fiets en bromfiets, heb meerdere modelbouwboten van spant af aan opgebouwd en had op m'n vijftiende al een draaibankje met freesmachine om o.a. een stoommachine te maken.

Het was dan ook niet verwonderlijk dat ik na de lagere school naar de LTS ging. Daarna ben heb ik alle techniche opleidingen doorlopen tot aan de technische universiteit toe.

Na de universiteit ben ik een paar jaar in de ontwikkeling van de vermogenselektronica en de regeling van elektrische machines werkzaam geweest. In die tijd werd steeds meer computertechnieken gebruikt en de vermogenselektronica werd steeds beter. In die tijd ben ik bezig geweest met de ontwikkeling van een nieuwe serie frequentieregelaars met een nieuw algoritme om de motor veel beter onder controle te kunnen houden (Direct Torque Control).

Na een aantal jaar veel projecten te hebben geleid, houd ik me nu veel bezig met energievraagstukken binnen de spoorsector.

Ik vindt het belangrijk om zuinig om te gaan met de aarde. Er kan nog veel energie worden bespaard met vervoer en ik denk er graag over na hoe dit nog beter kan. Soms zijn er andere projecten waarbij ik mijn inzichten graag gebruik. Denk hierbij aan verbeterde inzichten in organisatie processen en het verbeteren van processen.

Klik hier voor mijn CV of LinkedIn profiel. Ben je geintereseerd in wat ik verder allemaal doe, dan kun je een kijkje nemen bij mijn creaties.