Meubels

Lange tijd zijn we op zoek geweest naar een aanhanger voor het camperen met de mogelijkheid om de achterklep open te gooien waarbij de keuken er uit zou kunnen worden getrokken. Uiteindelijk hebben we een daxara 168 gekocht. Ook vanwege de afmetingen, de vergrote Zilvermeeuw van de Waard moest er namelijk goed in, en de sterk uitziende V-dissel. Ik heb een keukenblok hiervoor gemaakt.

Voor thuis heb ik een aantal meubels gemaakt. Dit omdat het meubelstuk dat ik graag had gehad niet op de markt was, omdat ik deze te duur vond en omdat het maken ervan gewoon leuk is.


P1010970In Amsterdam woonde ik in een klein huis. Toen mijn vriendin bij me introk hadden we ruimte nodig. Hiervoor heb ik een hoog bed ontworpen en gemaakt waaronder zeer veel spullen konden worden opgeslagen.

In onze bijkeuken stond een oud deel van de oorspronkelijke keuken uit het huis. De maten waren echter zodanig dat ik ik deze kast er uit heb gesloopt. Hierbij bleek de kast aan de onderkant behoorlijk verrot te zijn.

Het was wel de bedoeling dat er weer een kast kwam in de bijkeuken. Eentje waar ook de wasdroger en wasmachine in geplaatst konden worden. Van de oude kast had ik de deuren van de bovenkast nog wel bewaard evenals de ontwerpdetails.

Een hele nieuwe kast is ontstaan met veel meer opbergmogelijkheden. Uiterlijke details zijn weer terug gekomen. Het resultaat mag er wezen.

tvmeubelvoorklein

Naast de televisie is er ook nog een digitale tv ontvanger, een modem met wifi, een dect telefoon ontvanger en een NAS. Als deze apparaten zijn met elkaar verbonden. Nuttige apparaten, maar je hoeft ze niet te zien.

achterzijde TV meubelIk heb een TV meubel gemaakt waar de televisie op aangebracht kan worden en waar TV ontvanger, modem, NAS en dect telefoon ontvanger in verwerkt zijn. De verschillende apparaten kunnen via de achterzijde bereikt worden. Op borden die in en uit de kast zijn te schuiven is apparatuur aangebracht. Zo ontstaat een net geheel.