Huis

In de zomer van 2020 wisten we dat de vakantie er anders uit zou gaan zien ivm COVID-19. Het was wel de bedoeling om onze zinnen te verzetten en ook die van Floris (toen 8). In het begin van zijn vakantie kreeg ik een ingeving om met Floris een echte boomhut te bouwen. Floris had het idee om zijn pallet hut te gaan voorzien van een extra verdieping, waarbij ik dacht: "is dat wel zo verstandig". Bij het zien van zijn boomhut zag ik een groot gapend gat. Een gat om een mooie echte boomhut te bouwen.

Na een lange zoektocht vonden ik en mijn vriendin het superhuis in Doorn.

Na een lange zoektocht vond ik in 2001 een appartement in de Kanaalstraat te Amsterdam. Toevallig dat er twee appartementen boven elkaar te koop stonden . Een op de eerste en een op de tweede verdieping. Het appartement op de tweede verdieping zag er redelijk uit, op de eerste verdieping moest echt veel gebeuren. Mijn makelaar verbaasde zich dat ik voor de eerste verdieping ging. Dit omdat ik het allemaal goed kon aanpakken en het appartement zonder problemen volledig naar mijn hand kon zetten.

KSvoorzijde   KS achterkamer aankoop2001

Na een verbouwing van ongeveer twee en een half jaar was het huis getransformeerd in mijn paleis. De verbouwing heb ik gedaan met veel plezier. Af en toe was het een heel uitzoekwerk. Hoe moeten dingen, waar krijg ik de materialen vandaan. Op een gegeven moment begin je in de gaten te krijgen waar je de juiste spullen kunt krijgen. Ook het gebruik van gereedschap kreeg ik verder in de vingers. Ik heb menig stuk gereedschap gebruikt zoals het hoort, maar ook hoe het niet helemaal hoort. Het was echter wel de juiste oplossing voor de situatie. Hieronder is een impressie gegeven hoe het is geworden.

voorkamer  achterkamer

 

 

 

 

 

 

 

 

Uiteindelijk heb ik er nog een tien jaar gewoond. Eerst alleen en daarna samen met mijn vriendin. Toen het gezin nog wat groter werd moest ik wel afscheid nemen van het paleisje. Aan de ene kant met pijn in het hart, maar van de andere kant moet je ook doorgaan.